Taalkeuze

Stanley / Stella staat in de top 16 merken wat duurzaamheid betreft.

Stanley / Stella

Vorige maand is onze offical dealer Stanley / Stella in de wereldwijde top 10 van de TE voor gebruikers van ‘Preferred Cotton’ geplaatst. Zij zijn het enige B2B-merk dat op de lijst staat en zijn de enige in de rangschikking die 100 % biologisch katoen aankoopt.

Ook staat PAS achter deze duurzame en ecologische manier van werken. Lees hieronder meer over het materiaal, biokatoen en het comfort.

 

De materialen als basis.

Duurzaamheid

 

STANLEY/STELLA selecteert zijn materialen zorgvuldig. De kledij wordt uitsluitend gemaakt van natuurlijke katoenvezels die afkomstig zijn van duurzame plantages in de natuur, wat de ontwerpen een ongeëvenaarde zachtheid verleent. 

 

Biokatoen.

Stanley/Stella maakt geen gebruik van conventioneel katoen.

Het merendeel van hun kledingstukken bestaat voor 100 % uit biologisch katoen.

Biologisch katoen is een natuurlijke, ggo-vrije vezel die veel minder water vereist dan conventioneel katoen. Bovendien wordt het katoen verbouwd zonder gebruik van chemicaliën (geen kunstmest of pesticiden) en dankzij de voorkeur voor teeltrotatie blijft de bodem gezonder, vruchtbaarder en vochtiger.

  • Er worden geen pesticiden, insecticiden en kunstmeststoffen gebruikt, wat leidt tot een schonere, gezondere bodem, water, flora en fauna.
  • De gezondheid van katoenboeren en hun leefgemeenschap wordt gerespecteerd en beschermd.
  • Wisselteelt en biodiversiteit worden gestimuleerd.
  • Er wordt minder water verbruikt. Om biokatoen te telen is er 91 % minder water nodig dan voor gewoon katoen.

 

Comfort, duurzaamheid en kwaliteit.

Elke stof wordt gewikt en gewogen en moet voldoen aan strenge criteria. Het katoen dat gebruikt wordt voor de STANLEY/STELLA-stukken is 100 % afkomstig van de biologische katoenteelt. Ons polyester is vervaardigd op basis van gerecycleerd polyester waarmee we ons steentje bijdragen aan de kringloopeconomie. Alle stukken van STANLEY/STELLA zijn duurzaam geproduceerd en tot in de puntjes afgewerkt.

 

Hoe werken wij bij PAS om achter onze duurzaamheid en ecologisch te blijven.

Ecologische textielbedrukking.

Bij PAS staan we achter textieldruk met respect voor de natuur. 

Think Before We Ink, Dat is hoe wij er over denken bij PAS, en dat is al sinds het begin van onze oprichting 30 jaar geleden.

 

Van ecologische processen tot afvalreductie.

Dit gebeurt niet enkel met de inkt die we gebruiken, maar dit passen we toe in elke stap van ons productieproces.

Van ecologische stappen te nemen tot het vermijden van onnodig afval en vervuiling, tot het gebruik van plastisol vrij van ftalatan. Ook maken we gebruik van biologisch afbreekbare emulsies, inkt op waterbasis en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Zo kunnen we het meest achter ecologische bedrukken staan.

Duurzaamheid.

Bij PAS Print staan we voor een open en transparante benadering als het over duurzaamheid en ecologisch te werk gaan gaat. We gaan elke dag opnieuw voor milieubewustzijn op alle vlakken en in elke stap die we zetten in de zoektocht naar innovatie van producten en processen.

 

Collectie

Ontdek meer van onze Stanley / Stella collectier hier.

Stanley / Stella duurzaam

Dit model draagt de Creator Pocket unisex.

Hebt u een vraag over onze diensten?

Aarzel niet en contacteer ons, we kijken er naar uit om u te helpen.

INFO@PASPRINT.BE