Taalkeuze

Borduren

Sinds 1988

Of u nu een bestaand ontwerp kiest of de grootte, de kleur en het lettertype liever zelf samenstelt, we bieden u bij elk borduurwerk graag onze kwaliteiten.

We stellen onze ervaring sinds 1988 graag tot uw dienst om de meest kwalitatieve oplossing in de markt te voorzien met oog voor detail.

De totale kost van uw borduurontwerp hangt af van de afmetingen, het aantal steken en uw specifieke wensen.Toch hebben we een richtlijn voor de prijs. Hoe groter uw borduurwerk, hoe meer steken en hoe hoger de prijs. Of u nu een groot of klein aantal bestelt, de prijs van het borduren blijft ongewijzigd.

Wilt u een specifiekere  prijsbepaling?
Vraag uw aangepaste offerte aan.

combinatie druk en borduur

De combinatie van druk en borduur wordt hoofdzakelijk gebruikt voor fashiondoeleinden. Hierbij combineren we het beste van twee technieken, wat resulteert in opmerkelijke resultaten. Doordat twee verschillende technieken, en dus twee verschillende producties, worden gecombineerd is de registratie van beide technieken op elkaar niet altijd identiek, wat bijdraagt tot het unieke, artisanale en kunstzinnige effect van deze werkwijze. 

Vraag ons om advies of meer info indien u deze combinatie wenst te gebruiken want niet iedere creatie leent er zich toe om zo verwerkt te worden.

 

badges

Badges kunnen we op twee verschillende manieren maken. De meest voor de hand liggende manier om badges te maken is wanneer we gebruik maken van badgestof. Dit is een polyester/katoenen stof met backing aan de achterzijde die zorgt voor een stevige ondergrond van de badge. Deze stof laat geen complexe knipvormen toe omdat deze manueel worden uitgeknipt.

Voor de tweede manier werken we met een een afscheurbare, hitte-oplosbare drager. Het ontwerp wordt hierop geborduurd, waarna de overtollige, niet gebruikte restjes eenvoudig kunnen worden weggescheurd. Deze techniek is, door de gebruikte materialen, iets duurder, maar laat ons toe om complexere vormen te maken. Het is hier wel aangeraden om enkel op kleiner formaat te werken. Al deze badges worden geleverd ZONDER heat-seal backing en zijn enkel bestemd op opgenaaid te worden. Indien u badges met heat-seal backing wenst verwijzen we graag naar onze rubriek Geborduurde badges met heat-seal backing.

 

.

Foam - 3D Foam

3D foam wordt gebruikt om 3D volume te geven aan een geborduurd logo, meestal in tekstvorm, enkel bestaand uit initialen, of om een detail van een ontwerp te benadrukken. Dit materiaal wordt enkel gebruikt met satijnsteken (zigzag steek) met een minimum steeklengte van 2 mm en een maximum steeklengte van 8 à 9 mm. Volledige vlakken kan je hier dus niet mee opvullen. Door de dikke, stuggere vorm van het materiaal adviseren we deze techniek niet te gebruiken op dunnere textielen zoals T-shirts, polo’s, hemden en lightweight jackets.

 

Applicatie

Applicatie wordt gebruikt om grotere vlakken mee op te vullen in 1 bepaalde kleur. Hoewel hierbij een kleine meerprijs wordt aangerekend voor de stof en het knipwerk kan u op deze manier besparen op uw borduurbudget, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Bij applicatie wordt een stuk stof, vaak polyesterkatoen maar dit kunnen ook andere materialen zijn, in het ontwerp verwerkt en opgestikt. Deze lap stof wordt manueel uitgeknipt en laat geen complexe vormen toe.

 

Dit moet u weten voor u een bestelling plaatst!

 • Wij werken met een minimaal aantal van 6 stuks voor borduurwerk.
 • De prijs voor borduurwerk hangt af van het aantal steken die nodig zijn voor uw gewenste ontwerp. Dit wil zeggen; hoe minder steken, hoe lager de prijs.
 • We rekenen een éénmalige kost voor het opmaken van uw borduurprogramma.
 • Lever het ontwerp altijd aan in drievoud (als dat mogelijk is): Illustrator (.ai / .eps), pdf en jpg (ter controle).

Uw bestelling doorgeven

 • Bezorg ons een vectorieel bestand of een bestand met een minimum van 300 dpi in jpg of tiff.
 • Bezorg ons een digitaal voorbeeld via onze template. Zo kunnen we het logo zo gedetailleerd mogelijk plaatsen.

  Illustrator
  (.ai / .eps / .pdf bestanden)

  • Maak het bestand op in PMS (Pantone kleuren), inclusief wit;
  • Lever ook de lettertypes in outlines en het font aan;
  • Schakel de transparantie uit (Zorg voor geen overlapping van zwart);
  • Bewaar geen jpg als pdf, want dan is het geheel niet vectorieel.

   Photoshop

   • Bezorg ons een Photoshop bestand met lagen;
   • Bezorg een tiff of psd bestand;
   • Lever de gebruikte fonts mee of zet de typografie om in lettercontouren;
   • Lever het bestand in ware grootte aan: 1/1 of groter;
   • Zorg voor een resolutie van 300 dpi.

    Hebt u een vraag over onze diensten?

    Aarzel niet en contacteer ons, we kijken er naar uit om u te helpen.

    
    
    info@pasprint.be  +32 (0)3 326 13 30