Taalkeuze

Technieken|Digitaal drukken DTG

Digitaal drukken (DTG)

Wenst u full-color afbeeldingen of hele foto’s in kleine oplages te laten drukken? Dan is digitaal drukken de ideale oplossing. De afbeelding wordt exact zoals het origineel op het textiel van uw keuze gedrukt, met volledig behoud van beeldkwaliteit. Bij deze techniek worden geen film- of zeefkosten aangerekend.

Ideaal voor kleine oplages

Wil je graag kleurrijke foto’s of ontwerpen drukken in kleine oplages? Dan is digitaal drukken de ideale keuze voor jou.

DTG betekent direct to garment printing. Door middel van inkjet technologie wordt de print rechtstreeks op de textiel gedrukt. Dit werkt net zoals printen op papier, maar dan op uw textiel.. Een speciale printer drukt de inkt van jouw gewenste ontwerp rechtstreeks op jouw gekozen textiel, met als resultaat een hoog resolutie beeld met een fotografisch gevoel. DTG gebruikt speciale waterinkt die wordt geabsorbeerd door de vezels van het kledingstuk.

CMYK kleuren

DTG drukken gebeurt steeds in cmyk modus, niet met pantone ® kleuren. Hierdoor heb je meer mogelijkheden in het gebruik van kleuren, tonen en verlopen. DTG vervangt uiteraard niet zeefdrukken, maar als je deze techniek gebruikt met het juiste ontwerp op het juiste textiel krijg je een prachtig eindresultaat.

Waarom digitaal drukken?

  1. Geeft eindeloze keuzes in kleuren
  2. Kan zeer fijne details drukken en fotografische beelden
  3. Ideaal voor kleine oplage
  4. Weinig opstarttijd

Praktische informatie:

Hoe lever ik mijn bestelling het best aan?

  • Een vectorieel bestand in aparte lagen op ware grootte.
  • Minimale resolutie van 300 dpi. Dit is een eenheid van resolutie van aangeleverde bestanden, uitgedrukt in pixels per inch. Hoe hoger het getal, hoe meer kwaliteit we kunnen leveren.
  • De beste manier voor het aanleveren van bestanden is via een WeTransfer link of link vanop uw downloadsite met daarop uw ontwerp. Dit verkleint de foutmarge. Een andere mogelijkheid is het opsturen van het bestand als bijlage bij een e-mail.

Kostprijs

  • Per beeld is er een eenmalige instelkost.
  • De beeldgrootte en het aantal stuks bepalen de kost.
  • De drukkost daalt niet omgekeerd evenredig het aantal zoals bij zeefdruk.

Posities

Voor u uw wensen kenbaar maakt en we een aangepaste offerte opmaken, is het belangrijk om weten welke posities op kleding tot de mogelijkheden behoren.

Zo kunnen we aan de voor- en achterkant van T-shirts een oppervlak van 33 x 43 cm bedekken.

Het is wel mogelijk om over naden, vlakbij knopen en dicht bij de kraag te transfereren, maar de naden blijven zichtbaar.

Hieronder ziet u in detail op welke posities en voor welke afmetingen we een kwalitatieve bedrukking kunnen waarborgen.

Heeft u een specifieke vraag of wenst u een gedetailleerde offerte?

Neem een kijkje naar onze veelgestelde vragen of neem contact op voor meer info.

Hebt u een vraag over onze diensten?

Aarzel niet en contacteer ons, we kijken er naar uit om u te helpen.